2007-01-16

Lakk-kingadest ja laevadest

Ma ikkagi pean kirjutama sellest reedeõhtusest veinimaitsmisest. Kohapeal ilmnes, et õhtu pealkirjaks on portvein ja madeira. Mida oli programmis üheksa. Juba alguses tundus mulle, et see, et õhtujuht ja veiniekspert end tutvustuses professionaalseks alkohoolikuks nimetab, ei ole hea märk. Tavaliselt vist arvutatakse nii, et ühest degusteeritavast pudelist peaks jätkuma kahekümne ühele (kui tegemist on siivsa degusteerimisega, siis). Aga nii kuidas nemad seda jagasid, jätkus ühest pudelist heal juhul üheksale. Nii et iga klaasitäis oli ikka, noh, täis, noh. Ja siis pidi kõik kiiresti ära jooma, sest juba tuldi järgmise ringiga. Ma olin juba pärast esimest klaasi kergelt shvipsis, ja pärast teist oli mul ikka juba üsna poh, milline neist kümme ja milline kakskümmend aastat vana on. Hiljem läksime linna õlut jooma ja täringuid mängima; mul on hägused mälestused sellest, kuidas ma mingile katalaanile õpetasin venekeelset kultusväljendit mereleminevast pohhuipingviinist. Ja see türklane, kes meile pitsasid tegi, unustas mu pitsale sinki ja pepperonit panna. Pärismaalased räägivad, et see olla üsna levinud kohalik tava, et napsustele klientidele pitsa peale liha või selle derivatiive unustatakse panna ja selle pealt õhtu jooksul veidi raha kokku hoitakse. Aga kamoon, nii purjus ei ole ma kunagi, et ma mingi juurviljapitsa midagi kahtlustamata ära sööksin.

Muidu, üldiselt on Kopenhaagenis kevad. Muru on roheline, aiad õitsvaid lilli täis. Kohalikud räägivad ka, et see ikka päris normaalne ei ole. Puudel hakkavad vaikselt pungad puhkema. See pilt on tehtud viimasel viikendil ja meie neid õisi sinna külge ei kleepinud. Kui, siis tegi seda keegi kohalik töölisnoor ilma meie teadmata.
Pärast kolmepäevast ooteperioodi saatis pank mulle koju internetipanga lepingu koos teatega, et peale seda, kui ma allkirjastatud koopia neile postiga tagasi saadan (!), saadavad nad mulle postiga internetipanga aktiveerimiseks vajalikud koodid (!!). Neid ootan ma juba neljandat päeva nigu mingit valget laeva. Ja ma siiamaani ei saa päris täpselt aru, mis põrgu päralt ma seda lepingut juba pangas alla ei võinud kirjutada, aga ilmselt oli tõesti tegemist juhtumiga, kus printija oli juba koju läinud. Üldiselt ei oleks ma eriti üllatunud, kui ilmneks, et internetipanga näol on tegemist programmiga, mis saadab pangale soovitud ülekande kohta e-maili, misjärel pangatöötaja lähimast sularahaautomaadist vajaliku summa välja võtab ja saajale rattakulleri (või selle emaga) koju toimetab.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kergendusega märkasin, et oled oma eluterve suhtumise Taanis säilitanud. Loodetavasti nakatad sellega ka kohalikke pärismaalasi ja neist võivad niimoodi igati korralikud kergelt depressiivsete kalduvustega ja mõõdukuse piires napsitavad "eestlased" saada. Nii saabki Eestist varsti rahvaarvult suureks.
Et sa ei arvaks et meil elu on seisma jäänud, siis teatan uhkusega, et reedesel Sigridi lahkumipeol (ja-jah, veel üks lahkumispidu, mis ei pruugi jääda viimaseks!) lahendasime terve pudeli Sour Apple'it õunamariinideks. Maitse osas ilmselt "8" baarmaniga võistlema ei läheks aga klaasid olid õiged (ja suured). Igal juhul suutsid mõned tuumikinvestorid ka veel laupäeva õhtu üksteise ja mõne meelidva veinipudeli seltskonnas veeta. Elu on ilus!
Kui ka ilma teemadel lõpetada, siis kuidas teil seal selle tormiga on? Meil igal juhul hakatakse varsti Pärnus aktiivselt riskiturismiga tegelema.

Anonüümne ütles ...

Naitamaks, et kuigi ma olen kaugel, olen ma siiski lahedal, pean ma mainima, et sinu vihje rattakullerile (v6i tema emale) t6i ka mulle naeratuse naole, sest ISEGI MINA tean seda lugu :)). Aga mis Hedi kommentaari puutub, siis on mul hea meel t6deda, et valjend tuumikinvestorid on endiselt kaibel, kuigi nii m6nedki meist on lahkunud v6i lahkumas. I guess in this wonderful age of internet you would hardly notice... Ja veel, olen ma kursis faktiga, et reedesel Sigridi lahkumispeol esines k6rvalekaldeid 6igest apple martini retseptist, sest kuuldavasti puudus oluline komponent - 6unamahl? Et siis, 1 osa viin, 1 osa sour apple ja 2 osa 6unamahla + sirtsuke laimi. Glunks, vist pean ka hakkama (taas) investeerima shakerisse ja martiniklaasidesse. Nojah, muidugi suuremaks investeeringuks v6ib osutuda selle 6ige tuumikinvestorite seltskonna siiaimportimine.. Kell on 10.30 hommikul ja siin ma nyyd olen unistades alkohoolsetest jookidest. Kas seda nimetatakse varajaseks alkoholismiks?

Cat Power ütles ...

Tegelikult on see täiesti õudne, kui palju ma olen siin olles alkoholi tarbima hakanud. Ikka vähemalt pudel veini õhtu jooksul. Siis lähed peale tööd poodi, mõtled, et jätaks täna veini ostmata, ja siis on niuz, ei jäta... Aga ilma õunamahlata apple martinisid teha, hehe :D See kõlab nagu üks väga lõbus õhtu...

Anonüümne ütles ...

kuikuitore blogi! anke sa ikka kohe oskad. sitaks parem kui kohalik uudis.
eeva eile ütles, kui tlnst läbi hüppasin, et ma pean kiiresti lugema tulema, sest vastasel juhul ei jõua järge pidada (ilma irooniata).

Anonüümne ütles ...

Kesse laimab minu õunamartiinisid? Õunamahl oli täiesti olemas. Kohapeal küll keegi ei kobisenud ja muuseas, laimimahla oli ka!

Annike, pean tunnistama, et vaatan ikka iga päev, kas uus sissekanne on blogisse juba tulnud. Lisaks on see juba kujunenud kohaks, kus kuulen uudiseid ka mõnedest teistest kaugetest inimestest, kes ei ole viitsinud oma blogiga alustada või ilmselt kardavad, et nende elu pole piisavalt huvitav. Viimane ääremärkus oli mõeldud Terjele ja tahaks talle öelda, et tema eraelu on alati olnud Santa Barbara võrreldes minu omaga:-)

Anonüümne ütles ...

Riskides kuritarvitada Anni blogi annan ma Hedile teada, et vabandan kui olin valesti informeeritud seoses martinidega (olid kindlasti ylihead) ja et ma v6tan tema markust Santa Barbara kohta kui komplimenti :). Aga jah, Ann, hoogu juurde, sest ka mina ootan alati huviga uusi sissekandeid. Ja mis alkosse puutub, siis igapaevane vaike vein teeb sydamele (ja vaimule) ainult head :). Parimat!