2007-01-07

Publiku tungivale nõudmisele vastu tulles...


...võib siit leida nüüd Kopenhaageni-blogi.

Pettumusega pean tunnistama, et pärast veidi enam kui nädalast siinviibimist ei valda ma veel taani keelt perfektselt, välja arvatud teatud valik pornograafilisi väljendeid, millega pärismaalasi punastama panna. Pärismaalased on üldiselt kenad, tuleb tunnistada, et immigrantide vastu vist viisakamad kui eestlased. Kuigi taust on üldiselt taanikeelne, räägivad nad minu juuresolekul kaunis järjekindlalt inglise keelt, isegi kui jutt otseselt minu kõrvadele mõeldud ei ole. Ja seda ma hindan väga. Jutu üldise mõtte taban ma ka taanikeelses vestluses ära, aga üleeilsel koosolekul sain ma seevastu esimese doosi pooleteisetunnist maksudiskussiooni. Ürita palju tahad, aga tegemist ON hetkel veel lihtsalt müraga. Ainsaks lohutuseks on, et tean mõningaid taanlasi, kes ilmselt oleksid sellest jutust sama palju aru saanud kui mina.

Palka on mulle selle nädala jooksul makstud peamiselt kohalkäimise ja ilus väljanägemise eest. Kuna eelmine nädalavahetus möödus peamiselt power-shoppingu tähe all, siis seda ma hetkel ka suudan. Üleeile sain omale CPR-numbri - see on maagiline number, millega saab valge inimese staatuse, sotsiaalkindlustuse, kohaliku pangaarve avada ja tasuta keeletunde võtta.

Aga üldiselt - üldiselt on rahulik ja kõik tundub üsna paigas olevat. Inimesed on kenad ja tuba soe, vara ka vist veel midagi põhjapanevamat öelda. Üldiselt läks kõik paika niipea, kui ma retardise tema uues kodus kastist välja lasin. Ääremärkusena, kassi transport siia läks kokkuvõttes maksma umbes kolm korda rohkem kui mu enda, nii et ta parem käitugu.

Tere tulemast Taani - ja tulge meile külla. Vi ses.

9 kommentaari:

eeva ütles ...

nii tore!Muidugi tuleme varsti külla!

Anonüümne ütles ...

Nojah, mina kahjuks VARSTI tulla ei saa, aga juulis ehk naeme - kas eestis v6i taanis, eks elu naitab. Seniks ole tubli ja pea vastu! Terje

Anonüümne ütles ...

igal juhul super, et selle blogi mõtte teoks tegid! oled nyyd meil silma all peaaegu nagu istuks kõrval:-) jään huviga ootama uusi sissekandeid. ja long weekend kevadises Kopenhaagenis on kokku lepitud.

Cat Power ütles ...

Ja oi kus me siis alles pidutseme!

Margus ütles ...

a misasi on "power-shopping"? polegi kuulnud siukest terminit... trillep pole piisavalt koolitanud ilmselt...

üldiselt kehtib vist seaduspärasus, et koduloomad lähevad keskeltläbi kallimaks oma iseenenda finantsilisest väärtusest - meie elukas on selle ehe näide isenesest

Cat Power ütles ...

power-shopping ehk jõuline shoppamine. trlp ilmselt ei käi piisavalt shoppamas, mulle tundub, või ei tee seda kyllalt jõuliselt.

mulle jääb veidi arusaamatuks iseenda finantsilisest väärtusest kallimaks muutumise kontseptsioon, kõlab kuidagi igiliikurilikult, ehk siis, kus on input, ma tahaks teada?

Anonüümne ütles ...

ma ilmselt 27 või nii CPH's...

Anonüümne ütles ...

vastupidi, vastupidi, mu shoppamine on äärmiselt jõuline - kuna see mulle üldse ei meeldi, siis lühike, aga sellevõrra forsseeritum. kusti! mitte esitada etteheiteid sõnavaraga mitte-kurssi-viimise eest! nagu näha, korjad internetist ka kõrvalise abita igasugu väljendusrikkust üles!

jah, anke, musid saadame sulle juba õige pea eevaga. ja kassile pai.

Margus ütles ...

iseeneda finantsilisest väärtusest kallimaks muutumine tähendab lahtiseletatult seda, et kui mingi asi maksab n raha, siis selle ülalpidamine maksab juba lühiajalises perspektiivis n+x raha - ehk siis asja ülalpidamine läheb kohe pärast ostu kallimaks kui asja soetamisväärtus
nagu võib aru saada, et ole ultramajanduslikust tasuvusest lähtudes sellise asja soetamisel arusaadavalt mitte mingit mõtet - see asi soetatakse/hangitakse muid (peamiselt siis soetamisega kaasnevaid pehmeid) väärtusi silmas pidades

sellest inputi osast ei saa ma aru ... ainus input mida ma näha suudan on pidevad kulutused, mida tehakse selle asja omamisel (mis siis on suuremad kui asja finantsiline soetamisväärtus)