2007-01-09

Vi er et alternativ til både pengeinstitutter

Eile tegin ma endale pangaarve. Pärast seda, kui õnnetu teller oli läbi jooksnud kõigi oma kolleegide juurest, kellest ükski seda keerulist ja vastutusrikast ülesannet enda peale võtta ei tahtnud, õnnestus tal keldrikorruselt leida ülekaaluline kardinal Richelieu ("Kolme musketäri" 1993.aasta versioon Tim Curry esituses), kelle puudulikku inglise keelt kompenseeris edukalt mentaalne mahajäämus. Üldiselt võttis pangaarve avamine aega umbes tunni, mis möödus 10-minutiliste tsüklitena, kus Richelieu unelevate "Sådan... sådan... sådan" häälitsuste saatel hüsteeriliselt arvutihiirt klõpsis. Seejärel jooksis programm kokku ning Richelieu tekst mõnevõrra värvikamaks. Järgnevalt tehti kindlaks, kas internetipanga all mõtlen ma ikka surmkindlalt seda naljakat leiutist, et klõps... ja internet! ja klõps... ja raha ongi teises kohas. Paroolid lubati koos pangakaardiga posti teel koju saata - ilmselt oli internetil tolleks hetkeks tööpäev läbi ja ametiühingud on Taanis teatavasti ranged. Ootan huviga.

Täna sain ka oma esimese tööülesande, mis nähtavasti kuulub kategooriasse "jama, mida keegi teine teha ei viitsi", aga põhimõtteliselt olen ma sellega rahul, kuna keele- ja muud praktikat saab kuhjaga. Nimelt on ka meil kohustus teatavate ajavahemike järelt saata erinevatesse kohtadesse kaastöid huvitavamate uudissündmuste kohta Taani maksupraktikas. Ja ei, Taani ei ole riik, mis harrastab selle valdkonna dokumentide tõlkimist muudesse keeltesse. Päeva lõpuks oli mul edukalt läbitud kolm lõiku taanikeelset kohtulahendit, mille sisust on mulle siiani saladuseks jäänud üksnes paar tundmatut lühendit. Kõlab sarkastiliselt, aga tegelikult on see väga lahe. Vähemalt on nüüd mingi õigustus oma olemasolule, palganumbrile, mis mulle vaikselt kontole tiksub, ja ufoliku väljanägemisega uuele mobiiltelefonile.

Aga mulle meeldib, et inimesed tänaval ja poes üksteisele naeratavad, ja ülehomme lähen ma keeltekooli tegema testi, et edasijõudnute (!) tasemel taani keele tunde saada. Algajate omad nimelt olid kõik juba võetud. Kõige paremini jäävad mulle endiselt meelde pornograafilise sisuga väljendid.

Ja kõigile neile, kes on huvi tundnud, kuidas retardis lennureisi üle elas, on pühendatud alljärgnev pilt. Kassiga on kõik kõige paremas korras ;)


8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Jep, mina olen selle s6nastanud enda jaoks kui erinevate ootuste teooria. Eestis on ootus, et inimesed suhtuvad sinusse pigem negatiivselt v siis heal juhul neutraalselt (sest keegi ju yldjuhul v66rale niisama heast peast ei naerata nagu mingi totakas v6i poolearuline) aga siin on tekkinud ootus, et inimesed suhtuvad sinusse alati pigem positiivselt v6i siis halvemal juhul neutraalselt. Iseenesest muidugi tore, aga downside'iks on see, et kui siis keegi juhtub olema morn v6i hoidku jumal, ebas6bralik (naiteks trammijuht kui sa palud tal teada and kui sinu peatus tulev v6i see kutt kes sulle kohvi myyb seal nurgapealses kohvipoes kui sa talle pikalt seletad et sa tahad oma kohvi skinny ja weak ja flat white ja with just a tiny bit of chock sprinkle, but not too much), siis oled sa sygavalt pettunud, et on ikka igasuguseid inimesi ja oh kui ebameeldiv teenindus. Samas eestis sa ju oleks isegi aru saanud, et trammijuht ei saa ju ometi igale reisijale individuaalselt teatada millal tema peatus tuleb ja et kohv tuleb masinast standardkangusega ja et chock sprinkle kaib ainult cappucino peale ja yleyldse, osta oma kohv kiirelt ara ja astu minema, teised inimesed juba ootavad jarjekorras. Niisiis toob selline naeratav yhiskond kaasa isiksuse pehmenemise ja tuntava taandarengu, mille tgajarjel v6ib indiviid tulevikus eesti karmides kuid viljastavates tingimustes enam mitte toime tulla. Et siis hoiatuseks v6i nii. (Mitte et ma arvaks, et sa niipea eestisse tagasi peaksid minema..)

Anonüümne ütles ...

see erinevate ootuste teooria on täitsa asjalik. minu kogemus eile - olin vaimselt valmis mööda Eesti ametiasutusi ja muid asjapulki jooksma et saada Shveitsi tööloa jaoks notariaalselt ja apostilliga dokumente organiseerima. Õnneks tegin enne telefonikõne kohapeale (so Shveitsi)ja oh imet faksikoopiad kõlbavad ka! I already love Switzerland! tegelt ma kahtlustan, et nad üldse ei tea misasi apostill on ja kuidas koopiamasinaga saab teha täpselt selliseid dokumente nagu vaja:-)

Margus ütles ...

tundub, et alguse on saanud (enda kiireloomulisust arvesse võttes siis pigem "on ammu kestnud") eestlaste massiline väljaränne?

Oliver ütles ...

Aga ma tahtsin lihtsalt öelda, et see kassipilt tõi mulle soojad ja verised mälestused meelde.

Anonüümne ütles ...

Ma tahtsin lihtsalt seda öelda, et sa oled nüüd mul Bookmark Bar'is ja tervita Davidit (kui ta veel räägib minuga) Ja juunis lähen Amsterdami ja siis astun äkki ka Taani kuningriigist läbi:)

Hedda ütles ...

ühispangandusklassika: see inimene, kes meil printimisega tegeleb, on juba koju läinud (2000)

Anonüümne ütles ...

Tsau :)

Anonüümne ütles ...

Hmmm, juba 2 paeva ei ole olnud uusi uudiseid Taanist. Muutun murelikuks ja mis peamine ME VAJAME INFOT, mis toimub???