2008-10-29

Sterling põhjas, naised-lapsed nutavad kõledal kaldal

Nagu näha, ei olnud mu kahtlused üldse asjakohatud. Aga ajastuse üle on mul hea meel, oleks nad mõned päevad varem lusika nurka visanud, istuks me ilmselt siiani Barcelonas ja üritaks vilkuvate tulekestega prillide müüjaid eemale tõrjuda.
Ma Barcelonast kirjutan niipea, kui David piltidega valmis saab (peab ju rannapiltidelt üleliigse peki minema Photoshoppima jne.), loodetavasti täna-homme.
Taani on täiesti südantsoojendavalt sügisene ja külm.
Edit: Kuna ma alustasin kirjutamisega paar päeva tagasi (st. enne kui pildid valmis said), viitan ma lahkelt järgmisele postitusele, mille Blogger esimese drafti valmimise kuupäevaga avaldas. Ma muidu teeks selle uuesti, et kogu asi kronoloogiliselt õigesse järjekorda saaks, aga tehnilistel põhjustel võtab nende piltide uuesti laadimine sada aastat. Seega - laiskus ei anna häbeneda.

8 kommentaari:

Margus ütles ...

ideaalne ajastus tõepoolest... pluss siis kahtlustega täppipanek...niipalju, kui hetkel paistab, siis Sterlingi omanikfirma Maerski aktsia kolistab praegu suunaga pea ees allapoole (http://www.omxnordicexchange.com/priceinformation/microsite/Shareinformation/?InstrumentId=CSE3200)...

Sterlingi slogan on ka lõbus: "We would fly with us"...not anymoore you won't :)

Cat Power ütles ...

Mu andmetel on Sterlingi omanik Nordic Travel Holding Islandilt - aga see muidugi ei tähenda, et Maerski aktsia ei kukuks...

Anonüümne ütles ...

Njah. Barcasse pigama jääda ei olekski nii õudne kaedes asja vaatenurgast, et mina olen praegu Moskvas:) Vat siia ei tahaks küll kuidagi lennufirmapankrotivangi jääda. Andke siva teada, kui AirBaltic kotte pakkima hakkab!

Terv, Trlp

Cat Power ütles ...

Noh. Moskvast ju käivad rongid kah, ma kujutan ette, et see oleks selline mõnus nostalgiahõnguline üritus. Saaksid Jerofejevi jälgedes herese ja piiritusveini alast uurimistööd teha ja Eesti kirjandusmaastikku rikastada teosega "Moskvaa-Baltivaksalskii".

Margus ütles ...

Northern Travel Holding on küll omanik, aga oluline on see, kes on nende omanik. Kuskilt jäi nagu mulje, et nende omanik omakorda Maersk, aga nagu näha siis eksisin.

Sügavamal kaevamisel ilmneb, et NTH omanikud on:
- Stodir, kes samuti tänaseks käpuli on (kuivõrd neil oli heheh 32%ine osa Glitnir pangas - riik võttis selle küll üle, aga riik ise ka iseenesest käpuli...)
- Fons
- Sund

Iseenesest oli Stodiri Q2 kvartaliaruande pressiteade täis optimismi:
"In Q2, Stodir’s single largest asset, a 32% stake in Glitnir Bank, saw its market value decrease by 10.7%, equating to ISK
8.9 billion. However, the bank’s operational performance remained strong."
...ja kuu aega hiljem võttis riik panga üle...

mnjah...kellele seda globaliseerumist vaja oligi? - enam ei saa millestki aru... ;)

hedi ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
hedi ütles ...

see blogi kisub nüüd hirmsa hooga majandusuudiste poole. ma loodan, et need rannapildid saavad kiirelt valmis. aga teisalt - olukorrast majanduses on vist tänapäeval uus small talk. vihmasest ilmast ja muidu kehvast kliimast rääkimine jätab kuidagi võhiku mulje

Cat Power ütles ...

No ilmaga on ju kõik sama, mis ta alati olnud on (ehk nagu novembri kohta põhjamaades vabalt öelda võib, every day same shit). Aga vaata kui kiiresti majanduses asjad muutuvad - iga päev uus pank läheb põhja...
Anyways. Ma luban, et ma enam majandusest ei kirjuta, või kui, siis ainult natuke ja ohtralt anekdootidega illustreeritult.