2009-01-08

Lalalala talve võlumaal

Eeva eeskujul teeksin ka siinkohal siis veidi hilinenult kokkuvõtte anno dominist 2008:
Uusi linnasi nähtud - Barcelona, Düsseldorf ja see äkane suusamägi Rootsis,
Kilosi maha võetud - 1-2, samas 1-2 ka kiirelt juurde võetud,
Suitsetamist maha jäetud - 0 korda, siiani plaanin, et kui kord paljunema hakatakse, küll siis ka see teema päevakorda võetakse,
Abieluettepanekuid saadud - 1,
Abieluettepanekuid vastu võetud - 1,
Ametikõrgendusi saadud - puhttehnilises mõttes ilmselt 2,
Videomängude alla magama pandud aega - mõttetult palju,
Surematut kunsti loodud - tunduvalt vähem kui võiks,
Veini joodud - tunduvalt rohkem kui võiks,
Polaarjoone taga ära käidud kordi - 1,
Mootorsaani tagaistmel väntsutatud kordi - 1, kui kohvipausi mitte arvestada (sellest on juba umbes nädal, aga ausõna, mu istmik on siiani haige),
Kassi poolt inimesi mõrvatud - 0, aga tulevane ämm kurvastab oma hävitatud toataimede ja ümberläinud jõulupuu pärast,
välja arvatud ühes aspektis siis, 2008 just erakordsusega eriti millegi poolest ei hiilanud.

Aastavahetus ise möödus rahulikult ja parimas "minu pere ja muud loomad" stiilis talve võluriigis Soome Lapimaal (või noh, puhttehnilises mõttes paarkümmend kilomeetrit Lapimaa piirist lõuna pool).
Iga kord, kui võtame ette projekti "Lappi suuskama", tekib meil kollektiivselt mõte, et seal võiks ju täitsa elada (granted, kõlab veidi kummaliselt koha puhul, kus pool aastat on päevavalgust vaid paariks tunniks ja temperatuur hõlpsasti langeb -20-30 kanti). Aga sellest hoolimata, imeilusad valged metsad, kaminas praksuv tuli, telefon on vait ja kiiret pole kuhugi. Ainuke küsimus on, kust leida see iseregenereeruv pangakonto, millega seda ettevõtmist finantseerida.
Pärast mõnevõrra valulikult möödunud esimest tundi suusamäel, mis meil kulus selleks, et David mäe otsast jälle alla saada, võib öelda, et Davidi suuskadelepanek läks võrdlemisi edukalt - nädala lõpuks tuli talispordi harrastamine ka temal täiesti rahuldavalt välja. Mida ma salamisi ka lootnud olin, aga pärast seda kevadist piinavat lumelauakogemust olid mul täiesti põhjendatult omad (õnneks põhjendamatud) kahtlused.
Põhjapõdrad sedakorda mökki ümber ringi ei uidanud, hoolimata kõigist neist porganditest, mis me lootusrikkalt ukse ette kuhjasime. Mingi muu väikelooma jälgi ja junne oli küll näha - kahtlustame, et tegemist oli siiski mõne lapi talikoeraga. Viimasel õhtul teatasid Soome televisiooni uudised, et Rukal olid inimesed suusalifti külge kinni külmunud (või oli suusalift ise kinni külmunud) ja pidid poolteist tundi ootama, kuni nad sealt jälle lahti päästetakse (ma isegi ei kujuta ette kuidas, kuumaveekahuri abil?). Konstateerisime, et meie ajastus oli taas kord suurepärakuline.
Ja nüüd siis tagasi Taanis - majanduskriisi tingimustes kõlab veidi kummaliselt, aga tööd on jube palju ja motivatsiooni vähe. Tunnen, et paar lisanädalat Lapimaal oleks just see, mida vaja - ja selle asemel pean rattaga läbi lõikava vastutuule hambaarsti juurde sõitma.

Et ühesõnaga siis - head uut 2009ndat kõigile!

5 kommentaari:

jyllinge here I come ütles ...

Annike, ilusat uut veelkord ja palju õnne abieluettepaneku saamise puhul!!! Jippiiiiii, see on superuudis!!!!!!!

Anonüümne ütles ...

Väga ilus a la Bridget Jones kokkuvõte. Selle abieluettepanekuga muidugi lõid Bridgeti pikali....ja ka minu....
Härra Salapärane (mingis seebis oli vist selline?)

Cat Power ütles ...

Aitäh :)
Ma härra Salapärast ei mäleta, ehk mõtled Mr. Bigi või Dr. Nod...? ;)

hedi ütles ...

Ann, kurask, sa oskad ikka neid tähtsaid asju kuidagi niimoodi muuseas ära märkida. SUURED õnnesoovid sulle (ja ettepaneku tegijale muidugi ka selle puhul, et sa nõus olid). Jääme ootama pilti tohutust juveelist!

eneli ütles ...

Kallis Ann! Palju, palju õnne abieluettepaneku puhul sulle ja eriti muidugi Davidile selle vastuvõtmise puhul! Mina isiklikult olen kadedusest roheline ja pean nüüd ennast koguma. Jään ootama uudiseid stiilis - rasedusi - puhttehniliselt 1, arvuliselt tulemas 3;)