2008-10-01

Kas sa kardad kasse? a) Jah, b) Ei, c) Ei tea.

Juba mõned päevad olen tahtnud kirjutada sellest, et Taani Posti poolt läbiviidud uuringu andmetel on aasta esimese üheksa kuu jooksul plahvatuslikult tõusnud Taani postiljonide arv, keda töö käigus ründab kass. (Koerte poolt rünnatavate postiljonide arv on seejuures jäänud samaks.)
Taani Posti asedirektori väitel on kasside problemaatikat palju keerulisem lahendada kui rünnakuid koerte poolt. Põhjuseks asjaolu, et koeraomanikke saab paluda oma lemmikut toas hoida sel ajal, kui postiljonid kirjad kohale toimetavad, aga kuna kassid peamiselt ründavad läbi ukse sees oleva nn. postiprao (Taanis kasutatakse postkasti asemel suhteliselt tihti ukse sees olevat pragu, läbi mille postiljon kirjad, ajalehed jms. otse tuppa lükkab), ei ole just palju abinõusid, mida selle vastu kasutusele võtta saaks.
Tunnen tõelist vanemlikku uhkust. Kas taoline rünnak LÄBI ukse sees oleva prao ei näita mitte täiuslikku üleolekut nii ühiskonnas aktsepteeritud sotsiaalsete mudelite, reeglite ja piirangute kui ka postiljonide suhtes! After all, kas pole mitte need postitöötajate vastu suunatud rünnakud registreeritud pärast seda, kui üks teatav loomake Felix, lisanimega Retardis, Taani saabus.

4 kommentaari:

Margus ütles ...

mina, kes ma füüsikas nõrk olin, ei saa hästi aru, mismoodi su kass läbi postiprao mahub? mälu järgi see ava nüüd nii lai ka polnud, et üks ogar kass end sellest läbi pressida suudaks...

või on Taani postiljonid sellised, kellele meeldib kirju sisse lükates oma käsi küünarnukini teise inimese koridori suruda...? kui see peaks tõele vastama, saan ma kassist täitsa aru

Cat Power ütles ...

Selles asja geniaalsus ja ilu seisnebki, et ega kass end sealt tervenisti läbi ei pressi, vaid käpaga läbi prao virutab. Ja meil on veel suhteliselt kitsas pragu, paljudes kohtades on see laiem ja madalamal, nii et kiisul hea lihtne sealtkaudu näpust kinni võtta... ;)

Anonüümne ütles ...

ohkui vägagi tüüpiline. meie kass armastab ka väha igast piludest käpaga äsada. eriline pidupäev on miisule olukord, kus jätad vetsu minnes ukse praokile. siis seal istudes vahin, siis kass vahib pilust vastub ja küll siis läheb mängukannitamiseks.
arvatavasti poleks korrektne öelda, et postiljonid mängivad võõraste kassidega pilumängu ja saavad vähe veriseks. julm ründamine metslooma poolt on parem sõnum!

Cat Power ütles ...

mis metslooma?! minu nunnuke...