2009-04-26

Taanis on aprill suvekuu

Üks fenomen, mis Eestis eksisteerib suhteliselt mõõdukal kujul ja Taanis vägagi arenenult, on see, et niipea, kui päike kevadel esimest korda välja tuleb, viskavad inimesed seljast kõik riided. Hoolimata sellest, et kraadiklaas näitab vaid üheksat või kümmet kraadi, on välikohvikud sellegipoolest täis t-särgi väel tegelasi ja õhtustel tänavatel kannab üheksa kümnest klubi poole suunduvast preilist miniseelikut ja paljaste jalgade otsa tõmmatud sandaale. Veel enam, müstilisel kombel ei näe neist keegi välja sedamoodi, nagu neil oleks külm.
Eriti arenenud eneseveenmisvõime? Võimalik, aga nagu üks mu tuttav eile märkis, on ta veendunud, et kevadine riietuskultuur on vähemalt osaline süüdlane selles, miks paljud taanlased kuus keskmiselt kaks haiguspäeva võtavad (statistika põhineb isiklikel vaatlustel, mitte ametlikel järeldustel, siit ka allikaviite puudumine).

4 kommentaari:

eeva ütles ...

Hee, inglise tibid teevad seda paljalt käimist aastaringselt. Pekk vohab nende minide pealt ja alt välja... Ja mida rohkem põhja poole, seda hullem. David näiteks kahtlustab, et need tibid lihtsalt ei omagi mantleid.

Cat Power ütles ...

Nojah. Mantel on ju enamasti kallim ka kui t-särk...

urk ütles ...

Küprosel jälle vastupidi - kui sügisel (sept. lõpp või nii) kraad kahekümne plussi ligi vajuma kipub, otsivad kohalikud nahkjoped ja kobedamad pusad selga. Külm, noh!

Cat Power ütles ...

Jah, ma mäletan ka kunagisest Monaco-reisist aprilli alguses, et me jooksime t-särkides ringi ja käisime meres ujumas (vesi oli küll täiesti rõvedalt külm, peab tunnistama), kui karusnahkades kohalikud samal ajal kaldal lõdisesid. Oli ka mingi kahekümne kraadi ringis vist.