2011-05-12

People who say that they sleep like a baby obviously never have had a baby themselves

Alustuseks peaks vist ütlema, et E on kaugelt kõige vanem titt meie noorte emade vestlusringis. Vanuselt järgmine on kaks nädalat noorem; selles vanuses võib kaks nädalat teadagi üsna oluline vahe olla.
Igal juhul, möödunud nädalal istusin mina ja ahastasin, et laps täiesti päevapealt ja paugust ÜLDSE enam magada ei taha. Et absoluutselt vahet ei ole, mis ma teen, võin pea peal ka seista, aga laps lihtsalt ei maga. Jah, loogika ja kommentaatorid, kes ise üht titte ainult kaugelt näinud, ütlevad, et küll lõpuks magama jääb, kui ära väsib. Aga selle lohutusega ei ole kerge elada, kui sa tead, et see "lõpuks" võib vabalt tulla kaheteistkümne tunni pärast ja siis ka magatakse viie minuti kaupa tund aega ja vääksumispausidega.
Ülejäänud noored emad naeratasid kaastundlikult, aga mitte eriti mõistvalt. Näha oli, kuidas mõned end mõttes kergete laste puhul õnnitlesid. Ei, neil küll sellist probleemi ei ole. Päevaplaan juba esimesest nädalast paigas, magab hommikul kolm tundi ja õhtul neli, nii et põhimõtteliselt võib tite unede järgi kella õigeks panna. Võib voodi kõrval kahurit ka lasta, ikka ei ärka üles.
Sel nädalal jõudsid ülejäänud tited ilmselt arengus järgi. E oli ainuke laps, kes rahulikult kogu koosviibimise maha magas, olgugi et ülejäänud viis üksteise võidu lõugasid nagu torgitaks neid tagumikku kuumade oradega. Noored emmed kitkusid ahastusest juukseid: kuidas võib olla, et laps päevapealt ja paugust ÜLDSE enam magada ei taha. Mina kiresin vaimustusega, kuidas mul lapse magamapanekuks KAKS korda järjest ainult kümme minutit läks. Sedakorda leidis mu saavutus tunnustust küll.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

novot voilaa,
ma täesti titetu eksole, a päris põnev on seda kannatuste rada jälgida :D
märt

Cat Power ütles ...

Ah mis kannatuste rada. Meil on nüüd juba mõnikord häid päevi ka :p