2011-06-20

Iga päev on puhkepäev

Nagu Helene eile Davidi õepoja ristsetel tabavalt märkis, väikelapse vanematele on iga päev nagu pohmapäev. E luksus häälekalt läbi jumalateenistuse esimese poole, oksendas seejärel tapva täpsusega Davidile kinga sisse (Davidi must ülikond, kusjuures, jäi osalejate kollektiivseks üllatuseks kuni ürituse lõpuni täiesti endist värvi) ja pistis kisama. Ilmselt oli tegemist hääleka rahulolematusega orelimängu kvaliteedi suhtes. Ma pole ise kunagi kindel olnud, kas kirikute orelimängijad on profid või lihtsalt entusiastlikud amatöörid; David väitis, et tegemist peaks olema proffidega, kuna orel on keeruline ja osad manöövrid tuleb jalgadega sooritada, aga kiriku ukse tagant sooritatud proovikuulamise tulemusena tundub mulle pigem, et antud orelimängija sooritas kõik manöövrid jalgadega.
Ungari-reisi tulemusena kaalun nüüd päris põhjalikult, kas ma ikka tahan juuli alguses kodumaad väisata või peaks selle visiidi mõne kuu võrra edasi lükkama. Mitte et mõne kuu pärast midagi oluliselt muutunud oleks, lihtsalt et anda energiavarudele võimalus taastuda. Teate ju küll, kuidas väikelaste vanemad väidavad, et imikuga reisimine on kõige lihtsam asi üldse, et need magavad nagunii kogu tee. Jumalauta, see imik küll mitte - autoga 700 kilomeetrit läbi Rootsi, röökiv beebi tagaistmel, on kogemus, millest ilmajäämine mulle kõigevähematki südamevalu ei valmistaks. Aga ellu jäime - eks vaatab ja räägib, iseenesest muidugi peaks tulema ja last sugulastele-sõpradele presenteerima enne kui ülikooli läheb, ja pole Eestis kaunis tükk aega käinud ka.

5 kommentaari:

Maarika ütles ...

Pane lennuki peale, saab kiiremini siia ja kiiremini ära. Kes see ikka viitsib autoga loksuda :)

Cat Power ütles ...

David viitsib :p

Maarika ütles ...

masohist? :)

Cat Power ütles ...

Ei, ta tõsimeeli arvab, et see oleks vahva, kuigi ma pärast Ungarit üldse ei saa aru, miks...

Maarika ütles ...

Sellisel juhul soovitan neid preili jaoks laenatud kõrvaklappe ise autosõidul kasutada :)

Aga tõesti, lennukiga palju kiirem ja mugavam. Müra tõttu võivad nad isegi tihtipeale lennukis magama jääda, mingi kaitserefleks.