2007-04-10

Viikend juuksuri ja nohuga

Mul õnnestus korjata üles kohutav nohu ja kurguvalu umbes samal hetkel kui ma Tallinna "peaaegu Lennart Meri nimelise" lennujaama uksest väljusin. Kõik taksod olid läinud ja uut saada oli võimatu. Tuul tahtis saapad jalast puhuda ja silmi tikkus pisar. Ega sellise liivakogusega lambist vastu vahtimist saada naljaasi ei ole.

Jah, külm on teil seal, krdi külm. Viikendi sisse mahtus juuksur, massöör, ränk aiatöö maal võsavõtmise, leheriisumise ja õpetussõnade jagamisega kuuemeetrise puu ümberistutamise kohta, lõunasöök Vertigos, tee ja calvados Angelis ja ostlemine raamatute-DVD-de eesmärgil. Ma sundisin juba pühaba õhtul oma significant otherit "Malevat" vaatama. Ta irvitas südamest, aga arvas, et kui sündmustik kasvõi kümnendiku võrra tegelikkusel põhineb, on eestlased ikka fucked up rahvas küll.

Illustratsioonina Eestimaalt lisan siia meenutuse Vääna-Jõesuu kaupluse sildist.

Kohalikud räägivad, et augustikuus pankrotti läinud kõrvalpoe nimi olla olnud "Ei-Maksnud".

Ja tänase päeva sõna on slut.

Slut (1) sb. end;

Slut (2) adj.

1. (forbi) over;

2. (afsluttet) at an end, finished.

Muidugi võib öelda, et tasuta lõunatega on nüüdsest alates kööga. Aga taanikeelsest versioonist ("Det er slut med gratis frokoster") meeldib mulle seda siiski pigem tõlkida maakeelselt ja -lähedaselt: "See on lits tasuta lõunatega."

3 kommentaari:

hedi ütles ...

Ma sainkohe üle hulga aja toeliselt sudamest naerda. Kas tead, siin Sveitsis ei ole uldse midagi naerda ja ilmselt ei tohi ka - ordnung peab olema. Kui üldse midagi naerda, siis seda, et millal nad jouavad need metsaalused muruniidukiga ule käia, kui puhapäeval on seadusega töö tegemine keelatud (veel nt autpesu, pesu pesemine, vaipade kloppimine jne) ja muudel päevadel tuleb tegeleda päris tööga. Ilmselt on metsaaluste niitmine moningate inimeste päris töö.
Igal juhul kahju et su Tallinna visiidist ilma jäin. Mul oli selle eest ka esmaspäev vaba ja ega koike head ka korraga ei saa.

Cat Power ütles ...

Aa, pühapäeviti on siin kah kõik tööd seadusega keelatud. Meil pole paar päeva hommikuti sooja vett olnud - ilmselt siis see kutt, kes katla alla puid viskab, hakkas kah hommikuti alles poole üheksaks tööle tulema. Või hakkas soe vesi hommikuti poole üheksaks tööle tulema. Krt seda teab.

Aga Hedi, kui sa nüüd väljamaal oled, kas sa hakkad kah plogi pidama?

hedi ütles ...

Ma motlesin et kasutan esialgu ära sinu kaunist blogi:-) Aga kui tundub et liiga palju on ütelda, siis peab ilmselt isikliku blogi sisse seadma. Tegelikult pean tunnistama, et aeg lendab siin kuidagi kiiremini kui Tallinnas ja peagi see kuus kuud läbi ei saa. Kohe ei tea kas nutta voi naerda selle peale! Sest kohalikud poisid on ilusad, aga väääga raskesti lähenetavad:-)

Päikeselist nädalavahetust koigile. Zürichis on lähematel päevadel oodata ca 25C ja full sunshine.