2007-07-30

Lauldes vihmas

Minuga sama korruse peal töötava malaisia tüdruku silmad läksid suureks nagu traktorirattad, kui ma ütlesin, et mul on nädalavahetusel plaanis külastada Davidi eksnaise isa Århusi lähistel, ja kui David ise sel hetkel seal oleks viibinud, oleks ta ilmselt paraja malaisia stiilis koosa saanud selgitusi kuulamatagi. Tegelikult asi nii intrigeeriv ei ole, kui pealtnäha paistab, ja eksnaise endaga on seal väga vähe pistmist.
Mogens ja ta abikaasa on seitsmekümnele liginev elurõõmus ja liikuv paar, kes armastab mängida kõikvõimalikke laua- ja hasartmänge ning sinna kõrvale juua vaadiviisi punast veini. Ühtlasi meeldib Mogensile väga võita, mistõttu peab hoolikalt meeles pidama, et tõsiselt ei tohi võtta midagi, mis mängu jooksul öeldud on. See oli samas teinekord kaunis raske, kuna kommentaarium võis vabalt varieeruda salakavalatest soovitustest kuni värvikate solvanguteni, kui Mogens seisuga rahul ei olnud.
Üldiselt tundub mulle, et parim osa igasugustest ringikolamistest on ikkagi koju tagasi jõudmine. See on kardetavasti märk lähenevast vanadusest.
Illustreerin seda ka mõningate dramaatiliste loodusvaadetega Molsilt (metsik loodus Århusi lähiselt) ja praami taguotsalt. Jüütimaa suveilm oli Taani kohta päris pandav, aga juba praamilt oli näha Sjællandi kohal laiuv must pilv ja Kopenhaagenis bussi pealt maha tulles sadas jälle.

Mind ei hoiatatud ette, et plaan hõlmab endas mõnetunnist jalutuskäiku metsaradadel, inter alia künkad, lehmakoogid, elektrikarjused ja muda, mistõttu õnnestus mul taas kord hoida kõrgel Sihtasutus Quo Vadis, Daamilikkus Eestis? lippu ja tõestada, et tõeline Daam ei vaheta kontsakingi spordijalatsite vastu ka siis, kui surm, sääreluumurd ja muud sportlikud vigastused silme ees on.

Ma peaaegu arvasin lollil kombel, et kõnealune mägi ongi Taani kõrgeim tipp (ca 114 m). Ei ole, aga Suur Munamägi on kõrgem ikka. Up yours, Taani mäed!
Kui hoolega vaadata, võib tagaplaanil natuke Århusi näha.

Kommentaare ei ole: