2007-10-22

Kes meist ei oleks kuulnud verisest lahingust muinaseestlaste ja fööniksi ordu rüütlite vahel...

Oliver küsis mu käest täna, mille poolest üks alljärgnevatest loetellu ei sobi: Hitler, Napoleon, Tšingis-Khaan, Aleksander Suur, fööniks, William Vallutaja.

Ma ei saanud esialgu essugi aru, mõtlesin, et tegemist on küsimusega sarjast "Mis on maailma kõige sõltumatum riik?*" Siis lugesin veidi tähelepanelikumalt läbi Oliveri viidatud artikli sellest, kuidas Ace of Base tuleb Tallinna comebacki tegema (jah, tõesti, milline tõsiseltvõetav lääne bänd tuleb tegema comebacki Tallinna linnahalli laval). Muuhulgas saame teada, et "bänd vallutas fööniksina muusikamaailma 1992. aastal debüütsingliga All That She Wants". Iroonia loomulikult seisneb selles, et erinevalt teistest ülalviidatud üldtuntud ajaloofiguuridest "ei vallutanud fööniks mitte s...gi".

Ach, carpe jugulum! Kui oleks ma vaid eesti keele õpetaja, oleks see mu õpikulausete top 10-s kindlasti.

Teine tänase päeva päikesekild tuleb Trlpilt (hoiatus siiski, kodukaslastega vähemtuttavad indiviidid ei pruugi asja ilust niiväga aru saada)...
* Maailma kõige sõltumatum riik on loomulikult Mongoolia.**
** Sest Mongoolia on Hiina ja Venemaa vahel. Mongooliast ei sõltu mitte s...gi.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

aga ajakiri Naised kirjutab, et Kati Toots jalutas ajakirja Playboy avapeol pärast fotograafide lahkumist käest kinni täitsa tavalise mehega.

Cat Power ütles ...

Mida?!? Ei ole võimalik!!!

polaarkaru ütles ...

Eesti keele õpetajana võtan selle lause mõistagi oma kogusse. Seal on märksõna "fööniks" all juba Nõmme linnaosa vanema teade, et Nõmme basseinid tõusevad fööniksina tuhast.