2008-01-03

Minu salajasest kirest modellinduse vastu

Paar päeva tagasi näitas üks kohalikest telekanalitest mingit maailma seksikamate/tegijamate/paremini müüvate supermodellide Top20 (või oli see Top25 või Top40, ma hakkasin nii ehk nii vaatama alates 12-ndast). Pidin diivanilt maha kukkuma, kui välja tuli, et nimekirja neljandal kohal troonis Carmen Kass, eespool näiteks sellistest nimedest nagu Tyra Banks, Cindy Crawford ja Laetitia Casta. Ja Helena Christensen (up yours, Denmark)!
Ses mõttes, et ma ei ole Eesti väljaandeid lugedes kunagi kindel, kas näiteks Vanilla Ninja ikka on Saksamaal nii kõva bänd või on tegemist lihtsalt Eesti meedias üleshaibitud nähtusega, millest piiri taga isegi consnultandid kuulnud pole. Mul on alati tunne, et üldiselt riputatakse see "rahvusvaheliselt eduka" silt pigem kõigele kaela, mida võõrkeelses meedias korra mistahes põhjusel mainitud on. Samas ei ole sellest patust puhas ilmselt ühegi väikeriigi press puhas. Ka Taanis ületas hiljuti just uudiskünnise fakt, et mingit kohalikku bändi on mingis briti muusikaajakirjas nimetatud uueks ABBA-ks (kuigi see on ilmselt jube kahtlase väärtusega statement, sest kui ma mäletaksin selle bändi ja selle muusikaajakirja nime, saaksin ma tõenäoliselt Oliveri ja veel mõnede teiste tüüpide käest vastu päid ja jalgu, et ma seda "mingiks kohalikuks bändiks" ja "mingiks briti ajakirjaks" nimetan).
Aga tundub, et Carmen Kass ongi naine nagu tank, kuigi märkimisväärne on see, et kõikide ülejäänud tibide kohta oli kogutud tunnistusi muudelt moemaailma nägudelt, et kui tore ja seksikas ja isikupärane, yada-yada-yada, see konkreetne preili on. Neiu Kassi kohta ei öelnud keegi, et ta on tore ja isikupärane, vaid et ta kandideeris Euroopa Parlamenti ja mängib malet.
Muidu on meil elu lihtne ja rõõmus siin Taanimaal - teen tasapisi tööd ja lemmiklaul on, ee, midagi Britney Spearsilt ilmselt. Ei ole vaja naerda, me rokkisime Davidi õega vana-aasta õhtul üsna tükk aega Britney Spearsi taustal. Ja Christina Aguilera. Ka meie kodune arvuti, mis viirusetõrjeprogrammi vahetamise tõttu lolliks läks, on nüüd kargu alla võtnud, nii et me saame jälle ad nauseam pornosaitidel surfata.

4 kommentaari:

Kairi Look ütles ...

täiesti nonmodellilistel teemadel, aga - täitsa juhuslikult sattusin siia ja jeebus! jumala tore on! ja muide, taaniinimeste võileivahullus levib ka amsterdamis :)

jõudu tuuleveskitega ja smöörbröödiga. väga lõbus ja äratundmisrõõm oli siin luusida.

parimad anonüümsed koogid amsterdamist,
kairi

Cat Power ütles ...

Tänan ja rõõm kuulda. Vastusaadetis anonüümsete võileibade näol on teele pandud :)

Wikmanipoisilik džentelmen ütles ...

Oijummel, kui palju taanlased on irvitanud mu üle, kui ma proovisin järgi öelda röllgöllmöllpöll.

Igatahes Taanis polegi ju peale Aqua lõppu ühtegi pädevat bändi, kuid on nende filmitööstus, mis rokib. Naised on ka nagu on. Tigedad ja ülbed ja torisejad :P



B.
Aarhus

Cat Power ütles ...

Nojah, sellepärast osad taanlased ida-Euroopast naisi impordivadki :p
Aga selle peale, kui öelda, et Aqua on ainuke pädev Taani bänd viimase kümne aasta jooksul, enamik taanlasi ilmselt uriseks...