2008-01-16

Narratiivide talumatu kergus

Californicationi viimases osas sisaldus blogimoraal, mille kohaselt peab blog sisaldama lõpmatult narratiivi, mis algab kusagilt ja siis viib järgmise narratiivini välja. Narratiivid on ilmselt mu nõrk koht, sest ma ei suuda siit ise ka parima tahtmise korral narratiivi välja lugeda.
Mul on teinekord tunne, et mu elu peab olema kuradi igav, kui mul ei ole ülepäeva kirja panna vulgaarsuse piiril balansseerivat anekdooti, mis sisaldab aluspesu, üheöösuhet ja piinlikku juhtumist ööklubis, nagu see toimus kunagi ühe teise rohkem või vähem legendaarse blogi päevil. Nüüd naeran sama paljude asjade üle ja nutan oluliselt vähem. Ja ma olen sellega ise täiesti rahul. Blogipidamise seisukohalt teeb see muidugi situatsiooni kind of nõrgaks.
Üldiselt on muidugi alati võimalik panna kirja mõni Taani-Eesti tervikasjana kvalifitseeruv ühiskonnaanalüüs, aga ma ei tea, kui palju ma tegelikult viitsin Taani ühiskonda jälgida. Aastase siinviibimise järel tean ma kahte poliitikut, kellest üks on Anders Fogh. Ja see on arvestusega, et vahepeal on toimunud valimised. Mul on natuke tunne, et põhjus võib olla selles, et Eestist tulles on see tundlikkuslävi, millest alates sul kujuneb isiklik seisukoht mingi laiemalt kajastatud probleemi suhtes, ikka väga palju kõrgem kui siin. Ma mõtlen, Eesti pressis on enam või vähem ikka sigadus per päev, mis mind täielikult välja vihastab, ja kui seda ei peaks olema, on meil alati integratsiooniprobleem. Taani pressis leiab enamasti olulisi probleeme sellest, kas kirjakandjad peaksid liikuma jalgratta- või kõnniteel ja selle viimatinimetatu suhtes oleneb mu seisukoht peamiselt sellest, kas ma ise liigun hetkel rattaga või jalgsi, aga muidu tundub selline probleemipüstitus ikka suhteliselt amatöörlik küll.
Eh, anekdootide puudumisel laulame nüüd kõik kooris: "Aga siilile sina iial..."

3 kommentaari:

Margus ütles ...

"Aastase siinviibimise järel tean ma kahte poliitikut, kellest üks on Anders Fogh."

Ja kes see teine poliitik on, keda sa tead (Rasmusseni tean kummalisel kombel isegi mina...)?

Cat Power ütles ...

Teine on Pia Kjærsgaard, Taani Rahvapartei juht. Peamiselt tean ma teda sellepärast, et ta näeb välja umbes nagu Dolores Umbridge ja et tal on igasuguseid vahvaid ideid selles stiilis, et ravikindlustus peaks olema ainult etnilistel taanlastel.

Anonüümne ütles ...

Aluspesublogist on tõesti kahju :)