2007-03-02

Läänerindel vol 2

Ega ma enne ka ei arvanud, et need tüübid mingid kirkaimad kriidid karbis on, aga praegu arvan ma küll, et see idioodikari tuleks luku taha pista, sest nad on liiga lollid, et vabalt ringi joosta. Välja arvatud lõhutud elutoa aken, maja taga põlevad prügikastid ja akna all edasi-tagasi jooksvad gaasimaskidega politseinikud, möödus eilne öö rahulikult. Hommikul tööletulek oli nagu reis läbi Sarajevo - laudadega kinni löödud aknad ja suitsevad kuhjad tänavanurkadel. Loomulikult ei liikunud ükski buss. See mind enam eriti ei üllatagi. Tere tulemast Taani, turvaliseimasse ja õnnelikuimasse ühiskonda maailmas.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Pakun võrdlust Moskvast: tänavad ja metrood läigivad ja hiilgavad, mitte ühtegi kerjust mitte kusagil, piiril ei kotitud apsoluutselt (eks näeb, mis Eestisse tagasi munnes juhtub, igal juhul on mul registraatsija olemas, ja seda isegi ilma 30 taalata), inimesed naeratavad, mitte ühtegi pommi, Gazprom on suur kunstisponsor ja inimesed küsivad mult tänaval teed. Väga meeldiv, muide!

gabor szirko ütles ...

the self under siege

vahel ajavad lääne noored naerma oma 1 kuu anarhist, 1 kuu budist, 1 kuu kommunist, 1 kuu lesbi - 1 kuu... etc mentaliteediga.
miks ei taheta olla korralik ja kuulekas inimene nagu mina, kas see paistab tõesti nii igav?

Hedda ütles ...

muidugi paistab see igav, aga oluline vahe on selles, kas olla igav nagu elu või igav nagu John Irvingi romaan.
tegelt ma tahtsin hoopis seda küsida, et mis su Budapesti küllatuleku plaanist on saand, Gabs? siin võib ju ka vabalt uuesti mässuks minna.

Cat Power ütles ...

heh, gabs... mulle tuli seoses korralikkuse/kuulekusega jälle meelde see, kuidas sind sinika tänavalt välja tõsteti :D

aga muidu ma ka eriti ei saa aru - käivad ja pigisevad, et kapitalism on nõme ja siis lähevad ostavad 7/11-st kokakoolat. eile seisid nad vist kinnipidamisasutuse värava ees ja korraldasid mürademonstratsioone, et kõik need "poliitilised vangid" vabastataks. Jaa, kui kokkuloetud kahju on siiani umbes 14 miljonit Taani krooni ja vahistatud on enamuses need, kes kohapeal autode süütamiselt kätte saadi, on tegemist poliitiliste vangidega tõesti.

kummalisel kombel on siiani tõsiselt viga saanud ainult üks inimene - aktivist, kes sai vastu pead telliskiviga, mille üks tema kaasvõitlejatest eelnevalt politsei pihta oli visanud.