2007-03-01

Torm veeklaasis

Mõnda aega tagasi on ka Eesti uudistest läbi jooksnud nupukesed Taani töölisnoortest, keda evil Kopenhaageni linnavalitsus nende kogunemiskohaks olevast majast välja tahab tõsta. Taani press viimasel ajal muust ei räägigi. Kriitiline piir ületati täna hommikul, kui pealinna politsei oma raskekaallased tänavatele tõi ja helikopterite saatel kõnealust maja tühjaks tegema läks.

(Foto: www.politiken.dk)

Et miks ma sellest räägin? Nimelt asub Ungdomshuset umbes poole kilomeetri kaugusel meie Nørrebro kodust. Umbes veerand tundi tagasi raporteeris David, et kuigi telekanalite andmetel on kogu linnaosa praktiliselt sõjategevusest haaratud, ei ole igaval kombel meie maja ümber küll midagi toimumas. Samas olevat asjaomased aktivistid oma meelsuse demonstreerimiseks varasemalt tegelenud ka kogu ümbruskonna rüüstamisega, kui lähemate poodide aknad sisse pekstud said. Seega on hetkel veel ilmselt vara kergemalt hingata. Ajalehtede andmetel on igal juhul kõik poed Ungdomshuseti lähemas naabruses suletud ja aknad laudadega kinni löödud, vastasel juhul tekib risk neist akendest lihtsalt ilma jääda.

Elu nagu Liibanonis, onju. Eestlase jaoks juhtuvad sellised asjad Mujal, näiteks Prantsusmaal. Kardetavasti ma nüüd olengi Mujal. Paraku peab tunnistama, et ka sellega on umbes nii nagu Tuukri tänava uputustega - fotod on küll muljetavaldavad, aga oma silmaga pole siiani veel midagi näinud. Täna hommikul ei jäänud isegi buss hiljaks ja ühtegi laudadega kinnilöödud poodi ma ka ei näinud.

Kommentaare ei ole: