2007-02-20

Eile Nägin Ma Eesti Saatkonda

Eile käisin ma Valimas. Eesti saatkond Kopenhaagenis asub suhteliselt kõrvalisel tänaval Hellerupis, mis on umbes nagu Kopenhaageni Nõmme. Majad on ka suhteliselt samasugused, natuke suuremad ja kallima raha eest ehitatud. Monaco saatkond asus paar maja eemal, pisikeses punases neljakandilises karbis.
Saatkonna uksekell ei töötanud, mõtlesin, et kas olen ikka õigel päeval tulnud ja kas suursaadiku aknale on viisakas koputada. Siis tuli keegi tütarlaps uksest välja ja küsis selges eesti keeles, kas ma tulin valima. Jah, tulin küll. No minge edasi, meil siin juba väike järjekord. Järjekord koosnes saatkonna sekretärist ja ühest eestlannast, kes pärast formaalsustega lõpetamist kohvi jooma ja kommi sööma asusid. Üldine õhkkond oli kodune, tundub, et Kopenhaageni eestlased tunnevad üksteist nii nägu- kui nimepidi. Sain teada, et valin ma endiselt rahvastikuregistri järgi Tartu ringkonnas, mille peale ma vihastasin ja kirjutasin avalduse, et mind tunnustataks kui alaliselt välisriigis elavat tibi.
Sigrid nägi laupäeval pornoseina ära ja jäi purju (tänusõnad siinkohal veel kord Eevale arbuusiviina eest, millelt külmkapis kogunenud tolmukord maha sai pühitud). Mina jäin ka, sest peale Sigridi/Kennethi lahkumist tuli mulle briljantne idee hakata portveini jooma. Mul oli järgmisel päeval üsna halb, mistõttu otsustasin ma kella neljani magada. David pesi sel ajal aknaid.

Sigrid lambivalgel veiniklaasiga...

...ja David/Kenneth diskuteerimas midagi ürgmehelikku, ilmselt jalgpalli.

Siis ma käisin reedel veel humanitaariatudengite ühiselamus peol, kus ma leidsin vannitoast palja poisi, köögist tulevaste ümberehituste tarbeks elektriku ja tundsin ennast veidi vanana, võrreldes selle kamba muretute boheemlastega. Paljas poiss üritas mind igaveste maasikaväljade teele tagasi keerata, aga ma vist olen juba lootusetult seduced by the Dark Side. Eriti väljendub see selles, et mida edasi seda rohkem ma tahaks nagu tõesti tööd ka vahelduse mõttes teha, aga ülemus ütles eile, et enne suve eriti lootust ei ole anyways, võta rahulikult. Vat siis.

4 kommentaari:

hedi ütles ...

Ka mina nägin täna järjekorda inimestest, kes ei-ta-kust tulnud optimismipuhangu ajel soovisid halbade variantide (loe: Eesti erakondade) hulgast valida parima (loe: kellegi, kes nende marki Eestis ja välismaal kohe täis ei teeks). Nimelt käisin järjekordselt linnavalituses lunastamas oma autole parkimiskaarti, kuna oman au elada täpselt kesklinna tasulise parkimistsooni piiril. Lõpuks ometi võimaldati see papilipik saada terveks aastaks korraga, mis minu isikliku arvamuse kohaselt on tohutu hüpe Tallinna linna arengus.
Igal juhul õnnesoovid minu tutvusringkonna esimesele actual valijale!
Palun väga vabandust, kuid ma ei suuda tõesti mõista sinu kaeblikku häält teemal, et oleks ometi tööd. Samas tunnistan, et mingist noorusaegade hämarusest meenub sarnane tunne, kui pidin istuma sekretärilaua taga täpselt kella viieni ja mitte midagi ei olnud teha!

Anonüümne ütles ...

Taaskord elagu blogid! Naiteks seekord 6nnestus mul tanu anni blogile ara naha mismoodi sigrid viimasel valja naeb (vaene loomake on seal taanis raske elu peal taitsa ara k6hnunud, n2gu nagu kitsejalg peas :). Lisaks sellele koputus mu sydametunnistusele m6te, et kas peaks ka 6ige valima minema???? No n2is, 2kki olengi korralik kodanik ja otsin miskise saatkonna kuskilt valja. Igatahes plaanin ma pyhapaeval eesti majja "Kylmetava kunstniku portreed" vaatama minna (jah puha eesti naitlejad siin kohal :)ja ehk siis 6nnestub osa saada ka kohaliku eesti kogukonna vabariigi aastapaeva pidustustest. Ega ma liiga optimistlik selle kohaliku kogukonna osas ei ole sest j6ulupidu mingi eriti erutav syndmus polnud, aga vaheldus ikkagi. Ja taltsi tarmu pidi ka tulema, niiet vahemalt yks tuttav n2gu!

Ah jaa, t2na saatis mulle e-maili keegi kodanik Andres, kes olla asja just PWCst meie Melb kontoriga liitunud ja eestlane. Ja minu osakonnas ka veel! Aga tundub mingi ylbe vend olevat, sest tema email oli ingl keelne ja vastuseks minu kysimusele teatas ta, et oskab eesti keelt kyll, aga "chooses not to speak it" (!!!). Ja NB, tyyp on Tallinnas syndinud ja seal ka koolis kainud, mitte m6ni 2. p6lve immigrant! Eks kui Melbs tagasi olen lahen otsin selle frukti yles ja vaatan kellega tegemist on :)

Anonüümne ütles ...

taienduseks eelmisele - tahtsin 6elda, et sigridikese n2gu on nagu kitsej2lg, mitte kitsejalg, nagu eelnevast ehk ekslikult valja v6ib luged (d2mmit, see ilma t2ppideta keyboard). Niiet no offence! :)

jyllinge here I come ütles ...

Ma tänan selle paranduse eest, kitsejalg näost ma jah nagu olla ei tahaks :-))). Aga jah, midagi ka positiivset, sest suhtes, et alla vist olen tõesti võtnud. Samas, esiteks tuleb see kindlasti mingil hetkel tagasi ja teiseks, eile kui panin jalga tööintervjuuks viisakad püksid, siis kukkusid need puusa peale, nii et kui nii edasi ja kui töökoha saan, siis pean hakkama uusi riideid ostma :-(